Xarxa Tallers amb Famílies

La Xarxa Tallers amb Famílies (XTF), és un projecte comunitari de treball en xarxa entre diverses àrees, institucions i entitats del municipi de Salt, que té la voluntat de sumar esforços i treballar conjuntament per la inclusió de les famílies a la vida activa de l’escola i millorar l’èxit educatiu dels infants.

Partint del fet que la participació de les famílies al centre és un element que afavoreix aquest èxit, el projecte consisteix en aportar a terme tallers als centres educatius dirigits a les mares i pares i conduïts per persones voluntàries, famílies de l’escola, personal docent o l’equip tècnic del projecte.

Aquest projecte resta inclòs en el Servei de Coordinació i Gestió del Punt de Suport al Voluntariat de l’Ajuntament de Salt; gestionat per l’Associació per la Recerca i Acció Social- VINCLE. Aquest servei, a banda del Punt de Suport al Voluntariat (PSV) i de la Xarxa Tallers amb Famílies (XTF), s’encarrega de dinamitzar i assessorar a les AFA’s del municipi i en el suport i assessorament als centres educatius i entitats socials en relació a la metodologia Aprenentatge Servei/Servei Comunitari (APS/SC).

Objectius

Objectiu General:

Fomentar la inclusió de les famílies a la vida activa de l’escola per la millora de l’èxit educatiu dels infants, utilitzant com a eix transversal la relació i la vinculació amb els tallers.

Objectius Específics:

  • Fomentar la relació entre les mateixes famílies, oferint espais de trobada intercanvis i aprenentatges compartits.
  • Promoure un treball amb xarxa amb serveis i recursos de la Vila de Salt.
  • Fer coneixedores a les famílies dels serveis, recursos, projectes i entitats de la vila de Salt.

Els tallers

 

TALLERS

 

DESCRIPCIÓ

                                   

 

PARLEM

Taller de conversa en català.  El taller pretén fomentar l’aprenentatge de la llengua a través del treball de temàtiques que poden ser d’interès per a les pròpies famílies i mitjançant jocs, dinàmiques i l’ús material audiovisual.

Es treballa per generar espais on es compartir inquietuds i es reflexions sobre aspectes que ens afecten de la vida quotidiana.

El taller es pot vincular amb el pla docent fent que es generin espais compartits on infants i famílies comparteixin activitats.

                                   

 

CLIQUEM                         

                       

Taller de nocions bàsiques d’informàtica. A través de l’ordinador es pretén que les participants aprenguin nocions bàsiques de nivell informàtic i que puguin fer activitats del seu interès: des de crear un gmail, crear un currículum, fer recerca de feina, entrar i conèixer la web de l’escola, practicar la llengua online, etc.

El taller cliquem també pretén apropar-se a la realitat actual i transmetre coneixements als participants sobre les plataformes digitals que s’han utilitzat durant el període de la pandèmia.

 

 

CREEM

Taller de creació de manualitats per a l’escola. A través de propostes que les famílies poden fer, la dinamitzadora del taller proposa o el centre demana, es realitzen treballs manuals per guarnir l’escola, vendre o per realitzar juntament amb els infants.
 

SALTEM

Taller de consciència corporal i hàbits saludables per a famílies. Un espai dinàmic d’activitat física guiat per una monitora.
 

 

IOGA

Taller de relaxació i activitat de energetització corporal per a famílies. Un espai dinàmic d’activitat saludable guiat per una persona professional en el món del ioga.
 

 

CULTIVEM

Taller d’hort i agricultura parteix de la voluntat de vincular famílies als horts escolars. El taller pretén vincular a les famílies als centres educatius des de la temàtica de les hortes i la vinculació amb l’alimentació saludable.
           

 

 

CREIXEM            

           

El treball comunitari i grupal també representa una bona eina per oferir un acompanyament a les persones en l’assoliment de les habilitats socials, així com per millorar la gestió de la resolució de conflictes. Són espais de reflexió grupal on es tracten temàtiques que siguin d’interès per a les famílies. L’objectiu és difondre la parentalitat positiva i treballar amb les famílies des de l’esfera de la prevenció.