Juguem?: Extraescolars i Itineraris Segurs

Des de l’Àrea d’Educació col·laborem amb el Programa Juguem?, gestionat des de l’Àrea d’Integració i Convivència, principalment en els dos projectes més vinculats als centres educatius :

Juguem? extraescolars: programa municipal d’activitats extraescolar que cerca proporcionar una oferta extraescolar a l’abast de totes les famílies de la vila, afavorint la convivència ciutadana i cohesió social en les activitats de lleure i educació no formal.

Els Itineraris Segurs: són vies de circulació preferents, escollides entre els recorreguts més utilitzats pels alumnes. A Salt són tres els trams que simbolitzen els Itineraris Segurs i que s’estan implementant al municipi.  Els itineraris segurs pretenen promoure i facilitar que els infants tinguin un recorregut referent per arribar a l’escola i que es pugui realitzar de manera segura i autònoma. Amb la iniciativa  es pretén contribuir a una millora comunitària a través de diferents eixos: la participació comunitària i el treball amb xarxa, la sensibilització per la millora de l’entorn, l’entorn com un espai educatiu, l’art com a eina de transformació social i la mobilitat sostenible. Es considera que aquest treball,  realitzat conjuntament amb els centres educatius , és imprescindible per la sensibilització i millora en la vida comunitària i per acollir les demandes reals que exposen els mateixos infants. Tanmateix, el projecte pretén que Salt sigui una vila educadora creant una xarxa educativa on s’inclogui tota la comunitat:  Xarxa sanitària , educativa, ciutadana i de Serveis Locals.

Més informació: Juguem? MAS MOTA, Plaça catalunya, s/n. Telf. 972249191 Ext. 2346 Mail: juguemsalt@gmail.com