Càtedra Teknhé

El curs 20-21 l’Ajuntament de Salt i la Udg signen un conveni per impulsar la Càtedra Teknhé, de pensament, tecnologia i aprenentatge creatiu. La Càtedra tindrà per missió fer de la Universitat de Girona i dels municipis de la seva xarxa referents acadèmics i d’administració local, respectivament, en l’esfera internacional de les Tecnologies per a l’Aprenentatge Creatiu i la Inclusió Social.
La Càtedra té un àmbit d’actuació transversal amb la col·laboració d’investigadors de l’Escola Politècnica Superior, de l’institut de Recerca VICOROB, de la Facultat d’Educació i Psicologia, de l’Institut de Recerca Educativa que incideixen en els temes que aquesta té com a objecte.

La seva seu física es troba a UdiGitalEdu situats a l’Edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic. Les  funcions de la Càtedra al territori són:

– Treballar conjuntament amb el municipi i les seves organitzacions per connectar experiències d’aprenentatge i assegurar que els infants i joves, especialment aquells de comunitats vulnerables, es converteixin en ciutadans globals, desenvolupin competències digitals però també la curiositat i l’empatia, i estiguin motivats i preparats per viure i treballar en la Societat del Coneixement d’aquest segle XXI.
– Promoure l’aprenentatge global, connectat i col·laboratiu entre escoles, tant en l’àmbit català com internacional.
– Ajudar a trencar el estereotips de gènere que fan que les noies tinguin poca presència en els estudis i professions STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), a través de promoure oportunitats educatives i mentories dins i fora de l’aula.